Един човек е пострадал леко при пожара
Пожар избухна в Дома за възрастни хора в Благоевград малко преди 11:00 часа, предава NOVA

БГНЕС

Всички обитатели на социалното заведение са били евакурани и отведени на безопасно място. Огънят е тръгнал от една от стаите на дома, а според пожарникарите предполагаемата причина е късо съединение.

БГНЕС

Припомняме, че в Дома има случай на заразен с коронавирус. Всички 79 обитатели, както и персоналът са били евакуирани. Един човек е леко пострадал. Той е откаран в благоевградската болница с леки изгаряния и без опасност за живота.

БГНЕС

„Пожарът към момента е ликвидиран. Огънят е тръгнал от стая на последния етаж на сградата. Най-вероятната причина е електричеството. Няма абсолютно никаква опасност за хората.

БГНЕС

БГНЕС

Всички са изведени, благодарение на навременната намеса на персонала, на хора, които са помогнали, както и на колегите”, посочи директорът на Служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Георги Пармаков.

БГНЕС

На място има четири противопожарни автомобила и екип на Спешна помощ. Един човек е пострадал леко при пожара, който избухна преди обяд в Дом за стари хора в благоевградския квартал "Струмско".

Това каза кметът на община Благоевград Румен Томов. Пострадалият е обитател на стаята, в която е възникнал пожара. Мъжът се е опитам сам да се справи с огъня, посочи кметът на Благоевград. Той е транспортиран за преглед и последващо лечение до Спешен център в Благоевград.
nova.bg