Повдигнаха обвинения на лекарите от Пловдив, давали подкупи на ТЕЛК
Повдигнаха обвинения на лекарите от Пловдив, давали подкупи на ТЕЛК / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Повдигнаха обвинения на лекарите от Пловдив, давали подкупи на ТЕЛК
37243
Повдигнаха обвинения на лекарите от Пловдив, давали подкупи на ТЕЛК
  • Повдигнаха обвинения на лекарите от Пловдив, давали подкупи на ТЕЛК

Пловдивската окръжна прокуратура е повдигнала обвинения на петима от задържаните вчера за подкупи на ТЕЛК шестима души, съобщи пред Дарик говорителят й Галин Гаврилов. Трима от арестуваните са лекари, останалите са посредници, обяви в ефира на Дарик радио директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Лекарите са работили в ТЕЛК - Пловдив и ТЕЛК към Транспортната болница.

Тарторът на групата е жена от Асеновград, която не е медик. Тя и лекарка от ТЕЛК в Пловдив остават в ареста за 72 часа. На двете са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

Съпругът на тарторката и двама лекари от Транспортна болница в Пловдив са пуснати под гаранция от 2000 лв. Те са обвиняеми за участие в престъпна схема, обясни прокурор Гавраилов.

Групата бе разбита вчера след шестмесечно следене, обясни шефът на пловдивската полиция, като допълни, че предстоят разпити на 80 свидетели. Сумите, давани за подкуп, са били между 100 и 150 лева. Срещу епикриза с невярно съдържание е бил издаван документ с по-висок процент на инвалидност от реалния. Повечето от пациентите са били в Асеновград. Работата по случая продължава, предстои събиране на още доказателства, обобщи прокурор Гаварилов.

Ако се докаже вината на обвиняемите, за организиране на престъпна група наказанието е от 5 до 15 години лишаване от свобода, а за участие - от 3 до 10 години.

Други новини от Пловдив