От шестимата нападатели в заведението към настоящия момент са установени 4 лица. В процес на установяване е и 5-то лице. От тях са задържани две лица, обясни директорът на ГД "Националната полиция" главен комисар Христо Терзийски пред NOVA във връзка с погрома в столичен бар.

Издирват двама заради погрома в столично заведение (СНИМКИ)

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви за издирване двама мъже, съпричастни към извършеното престъпление в софийско заведение. Преди два дни група мъже буйстваха в известен бар, като чупиха мебели и оборудване. Трима от агресорите, както и предполагаем поръчител бяха задържани още във вторник. Сега се издирват - Веско Стоянов и Петър Паунов. Още днес петото лице ще бъде обявено за издирване и ще продължи работата по установяване на шестия участник.

Екшън в София: Група мъже изпотрошиха заведение и отправиха заплахи (ВИДЕО)

Терзийски представи и общия профил на извършителите на погрома. „Петимата, които до този момент са заподозрени, са млади мъже на възраст между 23-35 години. Само едно от тези лица не е криминално проявено. Всички са с различни деяния – унищожаване и повреждане на имущество, грабеж, кражба и хулиганство”, обясни той.

Двамата задържани отказват да дават показания. 

Главен комисар Терзийски обясни, че все още се изяснява дали причините за погрома са финансови. „В разговори собственикът на заведението е запознал полицията с бизнеса му. В строителния си бизнес е имал финансови отношения за около  500 хил. лв. по повод строителство на различни обекти. Има и други отношения на базата на стопанисване на търговски обекти, които се отдават под наем. Изследваме тези взаимоотношения, за да намерим мотива за деянието”, каза той.

МВР за погрома в столичен бар: Няма да допуснем връщане на отминали времена

Терзийски подчерта, че в полицията не е постъпвала информация собственикът на заведението Емануил Лазаров да е бил заплашван. „Единствената информация, която имаме е от седмицата преди погрома, когато е подаден сигнал отново за неправомерни действия, извършвани в един от обектите на компания, която се стопанисва в съдружие от Лазаров и Кръстев", добави директорът на ГД "Националната полиция".  

Съдружникът на Лазаров - Красен Кръстев е разпитан и е освободен, но разследващите продължават да събират данни и информация за евентуална съпричастност към престъплението.
От показанията на шестте лица  ще станат ясни и мотивите за погрома, беше категоричен главен комисар Терзийски.
nova.bg