/ iStock/Getty Images
Държавата няма да допусне да се завърнат едни отминали времена, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред медиите в Министерския съвет във връзка със снощния вандализъм посред бял ден в столицата. През 2019 г. такова нещо е недопустимо, обобщи той.

Екшън в София: Група мъже изпотрошиха заведение и отправиха заплахи (ВИДЕО)

Група мъже нахлуха в заведение на столичния булевард „Тодор Каблешков” и нанесоха сериозни материални щети около 18 часа в понеделник. Без да крият лицата си, те са отправили заплахи към собственика на заведението. 

Има задържан за погрома в столичното заведение от снощи

Полицията се е самосезирала по медийни публикации да установи извършителите на вандалските действия в столично заведение снощи, съобщи Ивайло Иванов.

По думите му никой не е подавал сигнал за случилото се в заведението. Лично той е запознал със ситуацията премиера и главния прокурор, след което премиерът е разпоредил да се предприемат всички действия, за да се установят причините за извършване на това.

Към момента са установени трима от общо шестимата души, чупили обзавеждането на заведението, задържан е един от тях, както е задържан и един от собствениците на заведението. До края на деня ще има повдигнати обвинения, обясни още главният секретар.