Районният съд в Пловдив издаде 40 присъди
42-ма задържани след масово сбиване на мача „Ботев” (Пловдив) - „Левски”. То е станало вътре в агитката на столичани. Полицията се е намесила при схватката между враждуващите фракции - „Ултрас Левски” и София - Запад, предава NOVA. 

След Ботев - Левски 10 лица на съд за футболно хулиганство (ВИДЕО)

„Това беше много добре подготвен сценарий от страна на футболните фенове на „Левски”.
На 20-та минута след старта на срещата започва сбиване в агитката на клуба. Веднага беше разпоредено полицията да се намеси. Благодарение на органите на реда, предотвратихме по-големи инциденти”, заяви началникът на „Охранителна полиция”-Пловдив комисар Виктор Празов.

„На по-голямата част от задържаните в устите им имаше гуми, предназначени за боксов мач, а не за футболен. Това е много показателно за случая”, посочи още той. 

Масово сбиване и 42-ма задържани на мача Ботев (Пд) - Левски (ВИДЕО)

На въпрос защо не са взети превантивни мерки, след като адвокат на фракциите е съобщил за готвени провокации Празов отговори: „Няма такива индикации и постъпила информация”.

Районният съд в Пловдив издаде 40 присъди. Наказанията са забрана да се посещават мачове за период между 2 и 3 години и общественополезен труд. Няма пострадали служители на реда по време на сблъсъка. 

По стадиона има нанесени щети - изкъртена е част от оградата му, има и изпочупени седалки.
nova.bg