Бургас e сред призьорите в новата категория „Устойчиво управление на публичните пространства“
Бургас e сред призьорите в новата категория „Устойчиво управление на публичните пространства“ / БГНЕС
Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина 2018". Церемонията се състоя във Френския институт в столицата.
 
С две нови категории посрещна третата си годишнина у нас конкурсът, организиран от Френското посолство под патронажа на Президента на Република България.
 
В новата категория "Устойчиво управление на публичните пространства" първите призьори са Бургас и Чипровци, а в другата нова категория “Спорт и гражданско общество” бяха отличени Ruse Go и "Черно море ултра" - Варна. За устойчиво управление на отпадъците наградата отиде при Павликени и Пловдив, а за устойчиво управление на водите - при община Етрополе. За енергийна ефективност на сградите бяха наградени Кнежа и Добрич.

Пловдив е отличен за устойчиво управление на отпадъците / БГНЕС

Награди в категория "Устойчива мобилност" тази година не бяха раздадени.
 
България е втората страна в света, в която Франция реализира платформата за диалог между институциите "Екообщина". У нас тя се реализира с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и Министерството на околната среда и водите. А тазгодишните награди бяха връчени на церемония във Френския институт.