/ БГНЕС
Пламен Георгиев започна да събаря терасата си. Това е едно от условията, което му беше поставено от премиера Бойко Борисов, за да стане консул във Валенсия.

БГНЕС

На 7 октомври бившият антикорупционен шеф и бъдещ консул Пламен Георгиев оттегли жалбата си срещу Община Слатина. С нея той оспорваше разпореждането за премахване на незаконните постройки на терасата му.

БГНЕС

Молбата на Георгиев бе подадена в Административния съд. Така на практика бъдещият консул във Валенсия се съгласи със заключението, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

БГНЕС

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли 2019 г. и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която - според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

Прокурорската колегия освободи Пламен Георгиев

В началото на август прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

БГНЕС

На 9 август 2019 г. правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за генерален консул на България в испанския град Валенсия, с решение, взето на закрито заседание.

Дипломатическото дружество възрази срещу назначаването на Пламен Георгиев за консул

На 2 октомври Прокурорската колегия на ВСС освободи Георгиев като прокурор с пълно мнозинство, но в отсъствието на самия Георгиев и на главния прокурор Сотир Цацаров.
БГНЕС