Пламен Бобоков
Пламен Бобоков / БГНЕС
Бизнесменът Пламен Бобоков коментира вчерашните скрийншоти от чатовете с президентския секретар, разпространени от прокуратурата. Това стана малко преди да влезе в Апелативния спецсъд, който днес трябва да реши дали трябва да остане на свобода срещу гаранция от един милион лева.

Бобоков разкри, че с Пламен Узунов са много добри приятели и са в много добри отношения. „Но не си ходим на гости по къщите“, уточни той.

„Министерството на външните работи предлага посланици, Министерският съвет ги гласува, и чак след това отиват за издаване на указ при президента“, коментира той обвиненията, че е лобирал пред Узунов за назначаването на посланици.

Борисов: Узунов е най-чистият човек на президента - в кавички (ВИДЕО)


„Недейте да демонизирате моя образ. Аз се занимавам с бизнес“, апелира Бобоков. И разказа, че ходи по много места и се е срещал с много чуждестранни президенти.

„Като съм бизнесмен да не съм в някакъв изолатор – нали трябва да се общува, нали трябва да се обменят идеи“, уточни бизнесменът. И добави, че няма от какво да се притеснява.

"Вие не звъните ли на доктор, да поискате съвет, като ви трябва съвет. Проверете кой назначава разни посланици – властимащите“, попита той.

„Всичко е извадено от контекст, всичко е с цел моята дискредитация. Аз съм просто ужасен“. Според него не той е целта – по думите атаката е насочена към държавния глава.
Бобоков увери, че не се крие и няма намерение да се укрива. „Внесъл съм си всичко“, посочи бизнесменът.