Петков даде МВР-доклада на Станишев, вътрешната комисия – също
Петков даде МВР-доклада на Станишев, вътрешната комисия – също / снимка: Sofia Photo Agency
По информация на Дарик радио от 15.00 до 17.00 часа при премиера Сергей Станишев са били представители на ръководството на вътрешната комисия – председателят й Минчо Спасов и заместник-председателят й Касим Дал, както и председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков.

Заедно с тях на разговора при министър-председателя е присъствал и вътрешният министър Румен Петков. Тема на разговора са били двата доклада за състоянието в МВР - единият на вътрешната комисия и другият на вътрешния министър Румен Петков, който трябваше за 10 дни да напише анализ за проблемите в системата за последните 18 години и да го представи на министър-председателя.

Според запознати министър Петков е бил готов още вчера с доклада си, но днес е представил нов, редактиран вариант на премиера. Докладът на вътрешната комисия пък почива на стенограмите, коментираха добре осведомени източници. Той ще бъде обсъждан утре на извънредно заседание на вътрешната комисия в парламента. Очаква се пък ръководството на БСП да вземе отношение по доклада на Румен Петков след заседание на ИБ на партията.