/ ДПС
Ако премиерът Николай Денков не може да се справи с работата, да отида да му я свърша, аз мога, това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента по повод усложнената зимна обстановка последните дни, критиката с почистването и местата без ток, вода и топло. 

"Мога да отида да пробвам за 1 месец и ако са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога и да остана", допълни той. 

По думите на депутата от ДПС, министър-председателят не се е справил успешно с тежката ситуация. "Виждате какво се случва с хората, те бедстват, 4 дни без електричество, този човек просто не работи нищо. Той трябва да започне да си върши работата, той не си върши работата като премиер. 4 дни вие видяхте ли той нещо да работи. Седнал в уютното си кабинетче, седи там и нещо разпорежда онлайн, това е несериозно. Той трябва да се занимава с това хората да не бедстват", отправи критики още Пеевски. 

Според него премиерът Денков има по-ниско доверие от кабинета на Виденов. 

Делян Пеевски заяви още, че от ДПС не са подкрепили идеята за създаване на комисия за разследване на Министерството на електронното управление, така както не са подкрепили другата комисия за разследване на МВР, защото според тях има разследващи органи.

"Трябва да оставим прокуратурата да си върши работата. Не искам ДПС да участва в популизъм и затова се отказах”, добави Пеевски на въпрос защо партията се е отказала от предложението си за такава комисия.

Ще има бюджет Здравната каса. Това каза още пред журналистите председателят на парламентарната група на ДПС.

"Има определени неща, разглеждаме ги, няма нищо фатално", посочи Пеевски.

Вчера и Комисията по бюджет и финанси, и здравната комисия отхвърлиха на първо четене проекта на бюджет на Националната здравноосигурителна каса.