/ БГНЕС
ГЕРБ и партия „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо сътрудничество в навечерието на европейските избори, които ще се проведат на 26 май.
 
15 партии и 8 коалиции засега влизат в битката за евроизборите на 26 май

"Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти. Зле прикриват целите си. Техните брутални действия станаха публично известни. Не само за изборите и победата, но в ГЕРБ сме узрели и за следващите местни избори, на базата на сътрудничество с по-малки, но на места с влияние партии, да направим добри кметски избори и листи за общински съветници", заяви Борисов след подписването на споразумението.

БГНЕС

Отклонявайки се от темата Борисов спомена и добрата работа на пожарникарите в Париж и изрази надежда големият пожар в катедралата Нотр Дам да е само от немарливост.
 
Борисов: Листата на БСП е „шпионин-Държавна сигурност“

От партия "Никола Петков" пък припомниха, че сътрудничеството между двете формации датира още от европейските избори през 2007 г. "Смятаме, че това е най-балансираната листа, с хората, които защитават нашите интереси в ЕП. Много се надяваме, че всички останали демократично ориентирани структури, които все още се колебаят в коя посока да тръгнат, ще подкрепят листата на ГЕРБ", посочи Венцислав Върбанов.

БГНЕС

ГЕРБ постигна съгласие за общо явяване на евровота със СДС, които получиха две места в листата, едно от които се счита за избираемо. Управляващите подписаха и споразумение за подкрепа с "Обединени земеделци".
 
Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ предстои да подпише още споразумения с "Гергьовден" и "Съюз на репресираните от комунизма", а разговори се водят още и с Български демократичен форум.
БГНЕС