/ БГНЕС
Очаква се парламентът да разгледа като първа точка Проект на решение за предсрочно освобождаване на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на Народното събрание. Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица. Проекторешението за освобождаването на Жаблянов е внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и група народни представители.
 
ГЕРБ и БСП влязоха в спор за исканата оставка на Валери Жаблянов

Предвижда се на второ четене да бъдат разгледани промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в Закона за насърчаване на инвестициите и в Закона за филмовата индустрия. На второ четене са още новият Закон за платежните услуги и платежните системи, както и новият Закон за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура.
 
Очаква се депутатите да обсъдят на първо четене промени в Кодекса на труда, както и Годишен доклад на министъра на правосъдието по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу България през 2016 г.
 
ГЕРБ иска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента

В проектопрограмата е и Проект на решение за възлагане на Сметната палата да извърши одит на допълнителните разходи/трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет, одобрени с постановления на Министерския съвет, за периода от 10 май 2017 г. до 31 януари 2018 г. Предложението е внесено от председателя на ПГ на БСП Корнелия Нинова и група народни представители.

Промените в Закона за омбудсмана на второ четене се предвижда да бъдат обсъдени като първа точка в четвъртък. За петък е предвиден парламентарен контрол.