Пачино, Де Ниро и Сталоун ни идват на крака догодина
Пачино, Де Ниро и Сталоун ни идват на крака догодина / снимка: Sofia Photo Agency - Надя Коцева
Пачино, Де Ниро и Сталоун ни идват на крака догодина
21627
Пачино, Де Ниро и Сталоун ни идват на крака догодина
  • Пачино, Де Ниро и Сталоун ни идват на крака догодина

Световноизвестните актьори Ал Пачино, Робърт де Ниро и Силвестър Сталоун ще дойдат в България през 2010 година. Новината съобщи новият заместник-министър на културата Димитър Дерелиев, който доскоро беше в управата на "Ню Бояна Филм". Това се случи по време на представянето на екипа на ресорния министър Вежди Рашидов. Освен Дерелиев той ще има и още един заместник и това е археологът Тодор Чобанов.
 
Силвестър Сталоун ще бъде тук през май 2010 година, за да се снима в новия "Рамбо". Робърт Де Ниро трябва да дойде към края на годината, а за Ал Пачино все още не се знае точно кога. Димитър Дерелиев засега отказа да разкрие повече подробности за гостуването на звездите у нас, не съобщи и кои са филмите, в които ще участват Де Ниро и Пачино.
 
Колкото до добрата новина за Министерство на културата - тя е, че бюджетът му най-вероятно няма да бъде орязан с повече от 4 милиона лева, заради дупката в държавата хазна. Културното ведомство трябваше да се раздели с общо 8 милиона.  За другите промени обяснява ресорният министър Вежди Рашидов: "Предстои в близко бъдеще преструктуриране на отделните звена, за да бъдат по-оперативни и по-работещи. Основният приоритет ще бъде да вдигнем самочувствието и авторитета на българските творци".
 
Екипът на Вежди Рашидов смята още, че е абсолютно задължително европейските фондове за култура да започнат да се използват по-добре. За целта ще бъдат създадени специални звена за управление на проекти. Ще се търси и по-широко сътрудничество с неправителствените организации. Ще има и промени при работата на културните ни центрове по света. А след две години може да си имаме и така дългоочаквания Музей на съвременното изкуство.
 
Вежди Рашидов:
Дай Боже, да не ви обещавам, след две години България може да има Музей на модерното изкуство. Днес съм водил тежки разговори, стискайте ми палци, имам нужда от това. Не да се плюем, а да си помагаме. Ако това стане, аз ще ви черпя!

Пачино Де Ниро и Сталоун ни идват на крака догодина
netinfo