Овчаров: Последните скандали са криминална игра
Овчаров: Последните скандали са криминална игра / netinfo

Министър Румен Овчаров бе разпитан в Софийската градска прокуратура по скандала с шефа на Националната следствена служба Ангел Александров и за делото „Топлофикация”. Министър Овчаров обяви, че има доказателства, че Ангел Александров е искал пари от „Булгартабак”.

Един час и 10 минути бе разпитван Овчаров от зам.-градския прокурор Иванка Трифонова, която води проверката по скандала. Заедно с него бе разпитана и следователката по делото „Топлофикация” Пламена Цветанова.

Овчаров заяви, че това не е политическа, а чисто криминална игра и отрече да има конфликт между ДПС и БСП. Става дума за разпад на държавността и за използване на една институция от Ангел Александров за користни цели, което е несъвместимо с поста му, каза министърът.

„Г-н Александров иска да спечели пари, очевидно някой му беше създал илюзията, че „Булгартабак” има много пари и той трябва да ги прибере. Доказателства за това има”, каза още Овчаров. Той обясни, че на няколко срещи Ангел Александров публично е заявявал, че директорът на „Булгартабак” Христо Лачев трябва да бъде освободен.

Овчаров го попитал на какво основание - Александров му дал папка с разпечатки за модна агенция, която има договор с „Булгартабак”. Според Румен Овчаров това не е вярно. Той отрече и да има опити за скрита приватизация на „Булгартабак”, тъй като петте дружества са продадени на борсата на търгове с явно наддаване.