Отвличане е основната версия за изчезването на бизнесмена Киров
Отвличане е основната версия за изчезването на бизнесмена Киров / DarikNews
Отвличане е основната версия за изчезването на бизнесмена Киров
18193
Отвличане е основната версия за изчезването на бизнесмена Киров
  • Отвличане е основната версия за изчезването на бизнесмена Киров

Основната версия, по която работи прокуратурата за изчезването на бизнесмена Киро Киров, е, че той е бил отвлечен, каза прокурорът в Софийската градска прокуратура Пламен Панайотов.

   

В събота бе оповестено, че бизнесменът, вносител на строителна техника и машини, е изчезнал безследно в петък вечерта, около 21.00 часа. Сигналът, че го няма, е бил подаден от негови близки в събота по обяд.

   

Образуваното досъдебно производство към момента се води срещу неизвестен извършител, допълни Панайотов. По думите му, освен за отвличане разследващите работят и по още над пет версии за изчезването на бизнесмена. На този етап от огледа не може да се каже дали има следи от евентуално насилие, оказано върху Киров, посочи Панайотов.

 

В събота е направен оглед на къщата на Киров в Банкя, съобщава БТА. Установено е, че мъжът е спрял джипа си пред гаража, който е останал с отворени врати, каза Панайотов. По думите му колата има един счупен фар, но не се изключва възможността това да е станало от удар в гаражната врата.

 

Двата телефона на бизнесмена все още са изключени, допълниха от прокуратурата.