Отложиха дело за измама с имот срещу полицая, обрал Експресбанк
Отложиха дело за измама с имот срещу полицая, обрал Експресбанк / netinfo

За 11 януари 2007 г. се отлага насроченото за днес в Районния съд в Смолян дело срещу бившия полицай Костадин Лазаров, станал известен с опита си да обере „Експресбанк”.

Лазаров е обвиняем за измама заради опит да продаде чужд апартамент. Съгласно съдийско разпореждане до сградата на съда не бяха допуснати камери и фотоапарати, за да не бъде сниман Лазаров дори в коридорите на съдебната палата.

Делото се отлага, тъй като Лазаров не бе успял да наеме адвокат заради неколкодневния си престой в ареста. Според запознати със случая протакането на процеса от негова страна цели да му осигури чисто съдебно минало и възможност за смекчаване на присъдата при разглеждането на другото дело – за банковия обир.

В края на май 2006 г. Лазаров е взел 3600 лв. капаро, сключвайки предварителен договор за покупко-продажба на апартамента, в който живеел като наемател. Плащането на авансовата сума и сключването на договора станало пред адвокат и втори свидетел, разказва потърпевшият купувач Хари Тютюнаров.

Уволненият полицай предложил примамливата цена от 18 000 евро за апартамент от 100 квадрата. По време на преговорите Лазаров уговарял по телефона продажбата и на друг апартамент.

Преди делото срещу Лазаров в Съдебната палата в Смолян бе въведен необичаен пропускателен режим, забраняващ внасянето на фотоапарати и видеокамери в сградата.