Илияна Йотова
Илияна Йотова / пресцентър, Президентство на Република България
Призът е от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България
С почетното отличие „Обединител на култури“ беше удостоена вицепрезидентът Илияна Йотова в ежегодния конкурс „Светове и цветове“ на Съюза на испаноговорещите журналисти в България. Званието се връчва на вицепрезидента за инициативата ѝ „Народността не пада там, дето знанието живей“. Това съобщиха от прессекретариата на президентството на Република България.
 
Илияна Йотова започна виртуалните срещи през 2021 г. в навечерието на 24 май като продължение на инициативите си с българите зад граница – „Будната България“, „Голи са без книги всички народи“.

Йотова към доброволци: Връщате вярата в добродетелите

„Народността не пада там, дето знанието живей“ се превърна в платформа за създаване на контакти и обмяна на идеи между различни професионални и творчески среди сред българите в чужбина и колегите им в България. Досега такива срещи Илияна Йотова проведе с български представители на творческите среди – поети, писатели, кинодейци от Северна и Латинска Америка, от Австралия и Африка, както и с експерти по информационни и комуникационни технологии със световен авторитет.