тунел
тунел / БГНЕС, архив
Заради лошите метеорологични условия се отлага планираното за днес обследване на тръбата за София на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус". Движението ще се осъществява, както досега - без ограничение двупосочно в едната тръба на тунела.
 
При подобряване на метеорологичните условия обследването ще бъде направено, а това ще наложи временното спиране на движението във "Витиня". Планирано е, че трафикът за Варна и София ще се пренасочва по обходен маршрут - в посока Варна движението ще се отклонява от пътен възел "Витинска река", при 30-ти километър на автомагистралата по път I-1 София - Ботевград, а след това по път I-3 Ботевград - Плевен до пресичането с път II-17 (Обходен път на Ботевград).  
 
Обходният маршрут продължава по път II-17 до пътен възел "Ботевград", където движението ще се включва в АМ "Хемус". Пътуващите към София ще се отклоняват при 35-ти километър чрез временна връзка по път I-1 Ботевград - София. Трафикът ще се включва отново в автомагистралата при пътен възел "Витинска река" при 30-ти километър.