Откриха труп на автомонтьор в канал
Откриха труп на автомонтьор в канал / DarikNews.bg, архив

Трупът на 66 - годишен автомонтьор от Смолян е бил открит в канал за ремонт на автомобили в едно от халетата на ремонтна база в областния град. Безжизненото тяло на мъжът е намерено от негови колеги, вчера около 14 ч. Според полицията първоначални данни за насилствена смърт не са установени, като в момента изяснява ситуацията."

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД на МВР-Смолян и Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Смолян. Уведомена е Инспекцията по труда в Смолян. Тялото на починалия е транспортирано в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров"-Смолян за извършване на аутопсия", се казва в съобщението на пресцентъра на МВР - Смолян. Според говорителя на полицията в града, най-вероятно се касае за здравословни проблеми, които са довели да фаталния край. Тази теза е една от водещите и на служителите на Инспекцията по труда в Смолян.

"Изпратих на място екип, направили са оглед, като са разпитани и другите работещи в базата. За съжаление няма преки свидетели на случилото се. Изчакваме заключението на аутопсията, но предполагаме, че докато е прескачал канала му е прилошало и паднал в него", коментира инж. Емилия Даракчиева - директор на Инспекцията по труда в Смолян. Според колегите му, починалият е имал сърдечни проблеми, за което преди време е претърпял и интервенция.