В цялата страна започва специализирана операция за нарушения на пътя
От КАТ призовават гражданите, освен чрез медиите, да сигнализират за тях и чрез изпращане на видеозаписи от поставените на автомобилите им видеорегистратори. Това може да стане, като използват имейлите за контакт на сайта на МВР.  Това каза по време на брифинг гл. инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция". Той  призова гражданите да подават сигнали на 112 за агресивни шофьори.

От днес до неделя в цялата страна започва специализирана операция за нарушения на пътя.

При акцията от последните пет дни са били установени 126 души, шофирали след употреба на алкохол, 58 след употреба на наркотици и 1310 неизползващи предпазни колани. Констатирани са били 714 случая, при които пешеходците са нарушили правилата за движение и 48 случая, при които водач е отнел предимство.

Близнаков каза още, че за месец януари се отчита спад на загиналите участници в движението с 30 % спрямо 2019 г. Анализът на произшествията е показал още, че 43 процента от тежките произшествия в населените места са с пешеходци. Отнемането на предимство се явява една от основните причини за настъпване на ПТП.