От Главна прокуратура изтича информация към БСП, предупреди Иван Костов
От Главна прокуратура изтича информация към БСП, предупреди Иван Костов / снимка: Sofia Photo Agency
Иван Костов: От Главна прокуратура изтича информация към БСП‎
23911
Иван Костов: От Главна прокуратура изтича информация към БСП‎
  • Иван Костов: От Главна прокуратура изтича информация към БСП‎

Секретна информация изтича от Главна прокуратура към създадената в БСП вътрешна комисия за правна защита, предупреди лидерът на Демократи за силна България Иван Костов. От поведението и изказванията на председателя на комисията Младен Червеняков личало, че той разполага с такава информация. „Това е политически чадър във формален вид", бе коментарът на Иван Костов. Тази комисия бе сформирана на последния пленум на БСП и целта й е да защити неправомерно уволнените или подведените под съдебна отговорност членове на левицата.

Иван Костов поздрави Мартин Димитров за преизбирането му на лидерския пост в СДС. От ДСБ очакват скоро след формирането на ръководството да започнат разговорите със синята партия за общото им явяване на местните избори.

Председателят на вътрешната партийна комисия по европейски въпроси Асен Агов на свой ред заяви, че ресорът, който Румяна Желева получи в Европейската комисия, е много отговорен. "Тя ще може да се ползва с подкрепата на ДСБ и на голяма част от българското общество", посочи Агов и допълни:

„Претенциите на някои, че България не била получила достатъчно солиден ресор, могат да получат следния отговор. Същите тези някои, нанесли поражението, за което България получи толкова много забележки от ЕС и загуби толкова много пари, вероятно виждат българския комисар по правосъдие и вътрешни работи в лицето на Румен Петков или пък виждат българския комисар в областта на енергетиката в лицето на Румен Овчаров".