/ БГНЕС
Асен и Борис Пакетови - братята, които пребиха на 6 януари тази година военния Валентин Димов в село Войводиново, се очаква днес да бъдат освободени след постигнатото споразумение с Районна прокуратура.

Инцидентът предизвика голямо обществено напрежение и намеса на политици. Почти веднага след това започна събаряне на къщи в незаконно построената ромска махала в селото, където живеят и обвиняемите, а всички обитатели се изнесоха.

Условни присъди за ромите биячи от Войводиново

Споразумението беше постигнато, след като 17-годишният Борис Пакетов и 22-годишният Асен Пакетов признаха вината си за това, че в съучастие като извършители по хулигански подбуди са причинили на Валентин Димов средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост, счупване дъгата на същата кост, счупване на челюст, което от своя страна е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето.

Съдът поряза претенциите на ромите от Войводиново

Съдът даде едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок на непълнолетния Борис и тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок на по-големия Асен.

Определението е окончателно и не подлежи на протест. След инцидента и двамата братя бяха задържани с най-тежката мярка за неотклонение, след подписване на споразумението, те излизат на свобода.
БГНЕС