Оставят в ареста обвинен за отвличане и жестоко убийство на двама души
Оставят в ареста обвинен за отвличане и жестоко убийство на двама души / netinfo
Ганислав Начев, обвинен за отвличането и жестокото убийство на двама души, остава в ареста след като Варненският окръжен съд отказа да измени процесуалната мярка за принуда в по-лека. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

37-годишният бизнесмен, член на Управителния съвет на "Трансинс – рециклираща компания", е обвиняем за жестокото убийство на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова, открити миналата година в коритото на река Камчия, близо до село Круша. Днес той е настоял пред съда за промяна на мярката за неотклонение с доводи, свързани с липсата на доказателства, подкрепящи обвиненията, влошеното му здравословно състояния и продължителния срок на разследване.

Съдът е преценил обаче, че събраните доказателства и множество експертизи подкрепят извода, че Ганислав е автор на деянията, за които е обвинен. Съдът се е позовал и на многобройните медицински документи, според които здравословното състояние на Начев му позволява да стои в ареста. Освен със събраните доказателства и данни, съдът се е съобразил и с тежестта на престъпленията, за които наказанието е минимум 15 години лишаване от свобода.

Вторият от общо четиримата обвиняеми по това дознание – Николай Николов, обвинен в отвличане и подбудителство към убийството на Евтимов и Пекова, от миналата седмица е под "домашен арест". Варненският апелативен съд е облекчил мярката му за неотклонение след като е получил доказателства, че Николов трябва да се оперира. Разследване се води и срещу други две неизвестни лица.

Други новини от Варна