Районният съд в Свищов остави за постоянно в ареста 28-годишния мъж, който преби и острига до кожа косата на жена, с която живеел на семейни начала. За да подсили унижението, след насилието той я разходил по улиците на града.

Малтретираната жена и децата ѝ са настанени в кризисен център.

Пореден случай на насилие: Мъж преби и подстрига жена си

Остават три повдигнатите обвинения срещу мъжа – за лека телесна повреда в условията на домашно насилие, за принуда за остриганата нула номер коса с машинка и за хулиганство с особен цинизъм, затова че я е извел в това състояние на улицата, за да я унизи.

Повдигнаха три обвинения на мъжа, пребил, подстригал и разходил така приятелката си в Свищов

На 13 август задържаното лице е бито от бившия приятел на жената. Мъжът смятал, че вина носи приятелката му. Напрежението между тях ескалирало и на 10 септември той казал на пострадалата, че ще се махне от града и тя трябва да гледа децата си сама, но тя отказала. Тогава той я издърпал за косата и я ритнал няколко пъти по крака. Два дни по-късно обвиняемият е поискал от жената пари за адвокат, за да осъди бившия ѝ.

Впоследствие я принудил да избира дали да ѝ отреже косата или да я убие. След което с машинка я подстригал нула номер. По-късно през деня я извел по улиците на града, за да покаже, че е остригана.

На следващия ден жената е потърсила помощ в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ в Свищов.