Все още не е ясно кои са похитителите на 25-годишния Адриан Златков, съобщава БНТ. Младият мъж бе отвлечен в края на август. Той бе освободен след 12 дни срещу откуп, платен от семейството му.

Рано сутринта на 30 август автомобилът на младия мъж беше намерен на пътя за село Герман, близо до дома на семейството му. В колата бяха останали личните документи и телефона му.

Намериха опожарен автомобил, свързан с изчезването на Адриан

Адриан е син на Тони Златков, собственик на автокъща. Две бяха основните версии, по които полицията работеше - влошени бизнес взаимоотношения на бащата или на самия Адриан с евентуалните му похитители.

На 1 септември бе съобщено, че е открита кола, с която се предполага, че е похитен Златков. Автомобилът, марка "Шкода Фабия", бе намерен изгорял в района между Панчарево, Герман и Бистрица.

Автомобилът е бил откраднат на 21 август, като е бил със сменени номера и затъмнени стъкла. По непотвърдена информация, върху него е имало син буркан. Предполага се, че похитителите са инсценирали полицейска акция или катастрофа, за да измъкнат младия мъж от неговия автомобил.

Бащата на Адриан Златков: Платен е откуп (ВИДЕО)

На 9 септември Адриан Златков бе освободен след платен откуп. Той бе в добро състояние и стана ясно, че спрямо него не е упражнявано насилие. Похитителите поискали откуп на втория ден след отвличането. След преговори семейството платило сумата, за чийто размер има спекулации. Твърди се, че са поискани 3 млн. лв. за свободата на Адриан. Не е известно каква сума е платило семейството, но Тони Златков каза, че тя е била доста сериозна за тях.

Бащата на Адриан вярва, че похитителите на сина му ще бъдат заловени.