среща
среща / БГНЕС
Държавата ще отговори твърдо и в рамките на следващите дни, на посегателството срещу началника на отдел в Националната агенция за приходите Иво Стаменов, който беше прострелян в автомобила си в понеделник. Тази заявка дадоха главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и на финансите Валентин Радев и Владислав Горанов след извънредна среща при премиера Бойко Борисов.

Коя е основната версия за стрелбата по данъчния шеф?

Министър Радев изрази своята решителност да се направи всичко възможно за намирането на извършителя и на поръчителя на това престъпление. От своя страна Владислав Горанов съобщи, че състоянието на простреляния, който е настанен във ВМА, се развива в положителна посока.
 
Опитът за убийство на Иво Стаменов не е свързан с личния му живот, а със съвестното изпълнение на служебните му задължения, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.
 
"За първи път от много време има посегателство, което е изключително нагло, изключително демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата", заяви главният прокурор Сотир Цацаров.
 
Простреляха служител на НАП в София (ВИДЕО)

Какво означава твърд отговор от страна на държавата, обясни вътрешният министър Валентин Радев.
 
"Това е изстрел срещу държавността и от МВР сме решени с цялата строгост на закона да стигнем до края. Да намерим не само извършителя, и поръчалия това посегателство", допълни Радев.
 
Конкретните действия, които ще предприеме държавата в отговор на това посегателство, бяха обобщени от финансовия министър Владислав Горанов.
"Отговорите на всички въпроси, които имате, ще ги видите в действия в следващите няколко дни", каза Горанов.
 
БТА