Няма нападнати мигранти край бежанския лагер в столичния квартал "Овча купел" снощи. Това заяви пред NOVA Петър Василев, началник на 6-то РУП на МВР-София.

"До сблъсъци не се е стигнало, имало е само викове. Не е установено и чупене на стъкла на коли", уточни Василев.

Полицията обградила бежанския лагер в квартала, след като на спешния телефон 112 е получен сигнал, че група младежи смятат да се саморазправят с мигрантите.

Жителка на квартала, която е наблюдавала случващото се, разказа, че е видяла няколко десетки млади мъже да тичат в района около лагера. "Носеха пръчки, бухалки. Бяха с качулки и изглеждаха, сякаш гонят някого. Може би чух думите "Излезте, бе", разказа тя.

Полиция обгради бежанския лагер в "Овча купел"

Причината за напрежението според местни жители е фактът, че предния ден бежанци се нахвърлили върху българин и потрошили автомобила му. Според 21-годишният шофьор около 21.00 ч. във вторник група мъже започнали да хвърлят камъни по колата му.

От МВР посочват, че на този етап, в хода на разследването няма установени категорични и обективни данни за участие в инцидента на чужди граждани, настанени регистрационно-приемателния център в района.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова "няма повод за притеснение, тъй като има засилено полицейско присъствие във всички рискови квартали на столицата".

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов също увери, че се полагат максимални усилия да не се стига до такива инциденти. "Усилен е съставът, който трябва да охранява около всички регистрационно-приемателни центрове", подчерта той.

Източник: nova.bg