Омбудсманът Мая Манолова
Омбудсманът Мая Манолова / БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова ще приканва столичани да купят и дарят хранителни продукти за възрастни хора, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии.
 
Акцията на Манолова, наречена "Купи и сподели" е част от Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", която се организира за трета поредна година под нейния патронаж. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.
 
Инициативата ще се състои от 11:30 часа в столичния магазин на хранителната верига "Билла" на бул. "България".

До дни решават ще има ли великденски добавки за пенсионерите
 
Клиентите ще могат да оставят купените и дарените продукти в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията. Доброволците на "Великден за всеки" от различни организации ще оказват съдействие на всички, които решат да подкрепят благородната кауза.
 
От днес акцията "Купи и сподели" се организира в 44 магазина в 13 града на страната.

Около 1,2 млн. души са с пенсии под 321 лв.

 
По традиция тя се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя (23-25 март и 30 март-1 април), в партньорство с хранителни вериги в страната.
 
Кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" може да бъде подкрепена със средства и по банкова сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията.
БТА