По повод разнобоя в предложението за социален министър, бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай коментира пред Нова телевизия, че е много труден балансът за комуникация.

"Понякога се получават такива разнобойни действия. Властта е опиум и винаги има хора, които биха могли да се възползват от нея", заяви той.

„Тези президентски избори ще определят развитието в политиката на страната в следващите 10 години. Калфин ще бъде сигурен кандидат на АБВ. БСП ще бъдат втори на тези (президентските, бел. ред.) избори. АБВ ще бъдат трети, четвърти или пети", коментира още Октай.

Ще има предсрочни избори, но няма да са сега, няма как в сегашната конфигурация АБВ да влязат в парламента до шест месеца, коментира от своя страна Антон Кутев от БСП.

Обща кандидатура за президент вляво, прогнозира Цветанов

„Трябва ни общ кандидат и той да бъде външен и за АБВ, и за БСП. Двете партии не са достатъчно силни сега, за да спечелят изборите. Калфин в момента е абсолютно неизбираем. Няма личност в АБВ, която да обедини Левицата. Каниндатурата трябва да излъчва пълна промяна на статуквото. И ако не застанем с лицето си за пълна промяна, това ще ни доведе до поредния провал", коментира Кутев.

Източник: Novanews.bg