Без съществени валежи в следващите дни
100255
Без съществени валежи в следващите дни
  • Без съществени валежи в следващите дни
След преминаването на средиземноморския циклон, който донесе сняг на запад и валежи от дъжда на юг и изток, времето в следващите дни ще е по-стабилно, с разкъсана облачност, през деня с температури около и над нулата.

Какво време да очакваме през уикенда?

Рано сутрин на местата със сняг температурите ще са до минус 10 градуса, а в останалите райони - малко под нулата. Това показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

ThinkStock/Getty Images


В събота и неделя ще е с разкъсана облачност, сутрините ще бъдат студени. В понеделник и вторник ще има повече облаци и на места ще превали сняг в резултат на преминаването северно от Балканите на атлантически циклон.

Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)

През следващите дни температурите на изток и юг, в равнинните райони, ще са над нулата, но по високите западни полета ще се около и малко под нулата.

ThinkStock/Getty Images


В средата на следващата седмица отново ще е без валежи, но рано сутрин ще е сравнително студено. Към края на седмицата се очаква да има повече облаци и отново да превали слаб сняг.

По-активни процеси ще има над Източното Средиземноморие и през следващата седмица над Турция ще премине циклон, който ще влоши обстановката там, очакват се интензивни валежи от сняг. Това няма да засегне нашата страна и до края на следващата седмица България ще е далеч от активните процеси.

[gallery]22082[/gallery]

След 21-22 януари обаче ще се формират нови средиземноморски циклони, чийто път вече ще премине в близост до страната. Тогава се очакват валежи от сняг, на места и от дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik