/ ThinkStock/Getty Images
Днес валежите навсякъде ще спрат, а над Южна България и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб и умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, в София около минус 1, сочи прогнозата на НИМХ.

време зима семейство сняг
ThinkStock/Getty Images

Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)
 
Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд на места по северното крайбрежие с разкъсвания на облачността. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури между 3 и 8. Температурата на морската вода е 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините облачността също ще се разкъса и намалее. Ще духа силен запад-северозападен вятър с който ще нахлува студен въздух и през деня температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 0, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

Опасното време продължава: Предупреждават за валежи от сняг и дъжд
ThinkStock/Getty Images

Какво време ни очаква през януари - ще има ли изненади?
 
През почивните дни ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът ще е от запад-северозапад, в събота все още в повечето райони умерен, в неделя ще отслабне.
 
Сутрин ще е студено, минималните температури ще са предимно между минус 4 и минус 9, на места и по-ниски; максималните ще са близки до 0 градуса.

време зима семейство сняг
ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА