/ БГНЕС
Спектаклите „Животът е прекрасен“ и „Сако от велур“, както и „Калигула“, който ще е със субтитри на английски език, са част от програмата на тазгодишното издание на „Театър пред театъра“. Събитието се провежда за втора поредна година на открита сцена пред Народния театър и с него приключва театралният сезон. То ще се проведе от 30 юни до 8 юли и ще завърши със спектакъла-хепънинг „Опит за летене“, определен от директора на Народния театър като закрита премиера на открито.
 
Тазгодишното издание на „Театър пред театъра“ ще започне на 30 юни с концерт във връзка със закриването на Българското Европредседателство, в който ще участват актьори от Народния театър и ансамбъл „Българе“.
 
Входът ще е свободен, но ще се влиза с предварително взети от касите покани.
 
Програмата включва също и постановката „Швейк“ на театър „Българската армия“, както и представление на театър „София“, а спектакълът „Калигула“ ще е със субтитри на английски език. Местата тази година ще са повече от миналата, редовете ще са по-широки, а визията към сцената ще е по-добра, обеща зам.-директорът по техническата част Емил Марков.
 
„Театър пред театъра“ ще завърши със спектакъла-хепънинг „Опит за летене“ по Йордан Радичков, под режисурата на Стоян Радев, а единствената женска роля в него е поверена на Мария Каварджикова. Това ще е неговата закрита премиера на открито, а истинската ще е в началото на октомври, поясни директорът на Народния театър Мариус Донкин.
 
Помислено е и за хората в неравностойно положение като са предвидени повече места за инвалидни колички. Билетите ще струват между 10 и 30 лв. и вече са в продажба.