полиция протест
полиция протест / Dariknews.bg
Институтът по психология на МВР ще обучава служителите си за работа с полиграф. Това се разбира от обявена обществена поръчка на стойност 406 250 лв. без ДДС, предаде БГНЕС.

Средствата са по европейската програма “Добро управление”. Целта на обучението е повишаване знанията на психолозите на МВР за борба с корупцията в системата.

Обществената поръчка е разделена на две обособени позиции – “Провеждане на обучение за работа с полиграф” и “Обучение на правно-етични и организационни аспекти на приложението на полиграфския метод при проверки/изследвания за лоялност на служители и превенция на корупцията”.

Галъп: Българите масово възприемат политическия елит за корумпиран

По първата позиция се предвижда обучение на 25 служители на Института за психология за работа с полиграф в рамките на десет месеца. Обучението следва да обхваща тематично и процедурно основните аспекти в компетентността по прилагане на полиграфския метод. Една от целите е придобиване на знания при изследване на лоялно поведение на служителите на МВР.

По втората позиция се предвижда провеждането на три двудневни семинара за общо 75 служители на Института по психология на МВР, които ще бъдат запознати с правните и организационни аспекти при използване на полиграф, за целите на изследвания за лоялност на служителите и превенция на корупцията в системата на МВР, същност на полиграфския метод и условия за провеждане на изследването с полиграф.
 
БГНЕС