Общественият отзвук заради Красьо е по-голям от възможностите на НПК
Общественият отзвук заради Красьо е по-голям от възможностите на НПК / cнимка: Sofia Photo Agency
Общественият отзвук заради Красьо е по-голям от възможностите на НПК
23789
Общественият отзвук заради Красьо е по-голям от възможностите на НПК
  • Общественият отзвук заради Красьо е по-голям от възможностите на НПК

Oбщественият отзвук по случая с Красьо Черния е много по-сериозен, отколкото са възможностите на разследването. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не трябва да се смята, че темата „Красьо" се изчерпва само с разследване. Общественият отзвук е много по-сериозен отколкото са възможностите и средствата на НПК да се достигне до истината", заяви главният прокурор.

В самия списък, който прокуратурата е предоставила и на Комисията за борба с корупцията в Народното събрание, Велчев не вижда нищо смущаващо, но твърди, че от тук нататък трябва да се направят съответните анализи. „Това е добър повод да си зададем редица въпроси и много хора е вероятно да се стреснат", коментира Велчев.

Прокуратурата няма данни Красьо Черния да е влияел в политиката, но по думите на главния прокурор това е не е изследвано по делото. То е само за лобиране за административни ръководители в съдебната власт.

Другите данни за дейността му, до които прокуратурата е достигнала в разследването си, за уреждане на обществени поръчки и назначения на ръководители на ВУЗ-ове от лятото се разследват от други служби, уточни още Велчев.