НС осъжда нападението над журналиста Огнян Стефанов
НС осъжда нападението над журналиста Огнян Стефанов / снимкa: Sofia Photo Agency

Очаква се в декларация парламентът да осъди нападението срещу журналиста Огнян Стефанов. В проекта се настоява МВР и ДАНС да предприемат спешни мерки за разкриването на извършителите на побоя и в 7-дневен срок да докладват в Народното събрание за свършеното.

Народното събрание гневно осъжда бруталния побой над български журналист, както и всички посегателства върху свободното слово, независимо от формата им, се отбелязва в проектодокумента. В него депутатите заявяват политическата си воля за твърд отпор на опитите да се рушат устоите на демокрацията и правовата държава.

Очаква се депутатите да гласуват на второ четене промените в закона за движение по пътищата, които предвиждат 50 процента от глобите, които събира КАТ, да се изразходват за изграждането на система за видеонаблюдение по пътищата. В поправките е разписана и глоба от 10 лева за водач, който е закрил по какъвто и да било начин регистрационния си номер.

Народните представители ще гласуват и законопроекта за държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система или т.нар. сребърен фонд.