Новият губернатор на София: Кандидатурата ми е номинация на РБ
Новият губернатор на София: Кандидатурата ми е номинация на РБ / снимка: БГНЕС
Новият губернатор на София: Кандидатурата ми е номинация на РБ
76696
Новият губернатор на София: Кандидатурата ми е номинация на РБ
  • Новият губернатор на София: Кандидатурата ми е номинация на РБ

Новият областен управител на София-град Веселин Пенев подчерта в интервю за Дарик, че номинацията за неговото назначение е на Реформаторския блок. Изборът на Пенев за губернатор допълнително засили недоволството на Патриотичния фронт, откъдето реагираха първо след назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Пенев, който е зам.-председател на Народната партия „Свобода и достойнство" подчерта, че никога не е ставало въпрос формацията да няма своето заслужено представителство на всякакви управленски нива. Той заяви вече, че няма намерение да се оттегля от поста. Веселин Пенев коментира още, че през пролетта трябва да се случи съюзният конгрес на реформаторите.

„При положение че още при създаването на нашата партия ние по никакъв начин не сме желали да дублираме каквито и да било формации от рода на ДПС - партия, която сама по себе си е достатъчно много направи, за да разчупи етническата си дамга, която беше получила, по никакъв начин не сме искали да правим „ДПС-2", а точно обратното. И по никакъв начин не може да се слагат такива етикети като „протурска", „неоосвманистка", каза заместникът на Корман Исмаилов две години след създаването на НП „Свобода и достойнство".

Пенев бе категоричен, че кандидатурата му е номинация на Роформаторския блок. „Ако Реформаторският блок за някои е протурско, неоосманистко и така нататък формирование, което е едва ли не угроза за сигурността на нашата държава, още по-жалко за хората, които го артикулират. Никога не е ставало въпрос да няма назначения или подобен вид назначения биха били инфектирали нечие съзнание. Никога не е ставало въпрос НП „Свобода и достойнство" като част от РБ да няма заслуженото си представителство на всякакви управленски нива", каза Пенев.

На въпрос дога коалицията Реформаторски блок може да издържи в настоящия си вид, Пенев отговори, че от НП „Свобода и достойнство" са „тези, които от самото начало нееднозначно, до голяма степен категорично" заявяват желанието да се върви към единен политически субект. Той допълни, че ако от блока не проведат съюзен конгрес, няма как да бъдат успешни на следващи избори.