Новини на турски по национална телевизия било антиинтеграционна политика
Новини на турски по национална телевизия било антиинтеграционна политика / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Новини на турски по национална телевизия било антиинтеграционна политика
24515
Новини на турски по национална телевизия било антиинтеграционна политика
  • Новини на турски по национална телевизия било антиинтеграционна политика

Като антиинтеграционна политика определи Волен Сидеров излъчването на новини на турски език по националната телевизия. „Когато се дадат новини на друг език, освен български, в национална телевизия, това означава, че има общност от хора, които държавата не иска да овладеят българския език", смята той.

В предаването „Годината" по Дарик лидерът на „Атака" коментира: „Ние не сме против това емисии или предавания на турски да има в отделни регионални, кабелни и прочие телевизии, но не в националната централна емисия, където по този начин официално се признава, че сме дуалистична държава и че има общност от хора, за която правителството и държавната телевизия не искат да се интегрира". Сидеров изрази учудване защо ръководството на БНТ не е излязло с позиция по въпроса.

През седмицата при обсъждане на проектите за промяна в Наказателния кодекс „Атака" постави въпроса за смъртното наказание. Темата Волен Сидеров коментира така: „Когато сме правили събрания и митинги, много хора са поставяли този въпрос. Голямо мнозинството от гражданите не знаят, че в европейското законодателство смъртното наказание е невъзможно да бъде възвърнато и е много сложен въпрос. По принцип обаче има нагласи в нашето общество то да се върне".

Относно разменените през седмицата реплики между лидерите на „Атака" и РЗС, Сидеров коментира: „Аз съм критикувал и продължавам да критикувам непоследователното и даже истерично поведение на лидера на РЗС, с което той подрива възможността за стабилно мнозинство, с което да се даде време това управление да се стабилизира, да излезе България от кризата и също така да се даде възможността бившата компартия и нейният сателит ДПС да излязат от управление". За пререканията в парламента между него и Янев, Сидеров добави: „Той прекрачи всички морални граници с просташките си изказвания, намесвайки съпругата ми и неща, които са чисто лични, интимни, семейни, което говори за дълбокия комплекс при него".

Относно това какви трябва да следващите стъпки в управлението на страната, лидерът на „Атака" каза: „Чувства се липсата от изработване и приемане на една национална доктрина. Ние може да сме в съюз на европейските държави, но на България й липсва национална доктрина с приоритети, с перспектива и стратегически план, която да се приеме от парламент, правителство и следващи правителства".