Европейската агенция по лекарствата оповести нови препоръки, за да се намали максимално рискът от сериозни странични ефекти, свързани с употребата на лекарството "Лемтрада" срещу множествена склероза, което е създадено от лабораторията "Санофи", предаде Франс прес.

Спряха контрабанда на билков афродизиак

То не трябва да се приема от пациенти, засегнати от сърдечни смущения, сърдечносъдови проблеми, кръвоизливи и различни от множествената склероза автоимунни заболявания, уточниха от агенцията. През април тя разгласи временни мерки за ограничаване употребата на лекарството.

Фармацевтични гиганти на съд за епидемията с опиоидите

Сега тя препоръчва нови мерки, за да може бързо да се идентифицират и лекуват нежелани ефекти, които е възможно да се появят при употребата на лекарството "Ламтрада". То трябва да се приема в болници, в които има лесен достъп до интензивното отделение, и специалисти, които да се погрижат за отстраняване на сериозните нежелани ефекти.

Спряха продажбата на лекарства с ранитидин

Сърдечните проблеми обикновено възникват през първите дни след приема на лекарството, докато други нежелани ефекти е възможно да се появят месеци по-късно.
БТА