Нов случай на атака срещу училищен директор. По улиците на София се появиха десетки фалшиви обяви, че директорът на Гимназията по приложни изкуства предлага храна и подслон на бежанци. На бележките са написани личните адрес и телефон на жената, която от няколко дни живее в страх за живота си.

Съобщението започва с големи букви: "Подслон и топла храна за бежанци". И продължава с подробна информация за контакт с Лилия Балева. Посочени са двата й мобилни номера и точният й адрес, съобщи NOVA.

Проверяват директор на столично училище заради порнографски снимки

Първото позвъняване идва в понеделник в 1.00 ч. след полунощ. От другата страна на линията е непознат мъжки глас.

"Говореше на развален български и от телефон, който после в полицията ми казаха, че е с румънска карта. Последваха и още обаждания. Вторият се обърна към мен по име и аз попитах: "Кой сте Вие и откъде ме познавате". И той каза: "Ами от обявата на стъклото", разказва Балева.

Тя разбира за фалшивата обява от ученици в гимназията. Те пък я видели в социалните мрежи. "Аз живея сама и е крайно неприятно домашният ми адрес да се разхожда из София", споделя директорът.

Тя не вярва автор на обявата да е неин ученик. Не го допускат и самите ученици.

Прокуратурата отказа разследване за "голите снимки" на директора на столично училище

Случаят обаче напомня на Лилия Балева за този на колегата й Асен Александров. Преди дни около директора на 51-во училище избухна скандал заради публикувани в мрежата негови голи снимки.

Източник: nova.bg