/ БТА
Министър-председателят Димитър Главчев откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт “Калотина” и ще се запознае с извършената работа по време на цялостния ремонт.

БТА

По думите му така трябва да изглеждат всички пунктове в България. „Предвижда се всички пунктове да бъдат реконструирани и да изглеждат по този начин“, каза премиерът.

Реконструкцията е започнала през 2018 г. Трафикът, който преминава през пунктовете, се е увеличил – някои с 40%, а други с над 100%. „Това е първият ремонт на пункта от 30 години насам“, допълни той.

БТА

„Цялостна концепция и визия на граничните контролно–пропускателни пунктове в страната е изготвена и предстои да бъде въведена в ход след гласуване“, заяви началникът на „Митниците“.

БТА

На откриването присъстваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и министърът на вътрешните работи Атанас Илков.

БТА

Реконструкцията на ГКПП “Калотина” е извършена на два етапа в периода 2018 - 2024 г. При изпълнението са обновени и увеличени трасетата за товарни и леки автомобили, както и цялостната подземна и наземна инфраструктура на пункта.

БТА

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня