Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи критики към управляващите и президента Румен Радев.

"Президентът наруши закона, като не свика консултативен съвет за национална сигурност, така както го изисква Конституцията и Закона, това там беше някаква среща без парламентарно представените партии, защото той не ги харесва", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Председателския съвет в НС.

"И ние много неща не харесваме, но идваме на работа", допълни Нинова.

Според нея вероятно за да му отговорят от управляващото мнозинство, председателят на парламента и правителството днес свикаха също толкова, по думите й, ненормален формат. "Какво е това, на което се събрахме днес", запита тя.

"И двете страни - президентът и управляващите унищожават последните остатъци от държавността", категорична бе Нинова.

"КСНС е органът, който в такава криза, особено сега с две войни трябва да ни събере и трябва да излезем с единно решение. И двете страни си правят каквото си искат, но не и да мислят за българския национален интерес", заяви лидерът на БСП.

Според нея и от двете заседания няма резултат и по думите й няма нито едно смислено решение.

"За нас има два риска и те се чуха в докладите - първият е, че може би ни очаква гигантска мигрантска вълна", заяви Нинова. Тя допълни, че България не е готова за това.

По думите й вторият проблем е "цени, инфлация и криза". "Има опасност от прекъсване на пътища за доставки", каза тя.

По отношение на вота за недоверие Нинова заяви, че според нея вотът на недоверие няма да мине. "Ако правителството оцелее, ние веднага започваме събиране на подписи", категорична бе тя.

„Виждате как върви в залата, те си следват опорките. Каквото и да кажем, са по опорките от вчера - това е лъжа, онова е лъжа, но не дават никакви смислени обяснения“, коментира Нинова по повод дебатите по вота на недоверие към правителството, които продължиха близо четири часа.