Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира провалилото се гласуване на вота на недоверие към правителството. При първия опит за гласуване ГЕРБ и ДПС напуснаха залата, след дадена почивка и опит за прегласуване в залата двете формации отново отсъстваха, а присъстващите партии, пък, не се регистрираха и гласуването отново се провали. 

Патова ситуация: Провал на гласуването на вота на недоверие заради липса на кворум

"Ходът на ГЕРБ и ДПС мога да коментирам така: с това, което направиха, те постигнаха две цели - спасиха кабинета и показаха, че извиват ръцете на партньорите си - ПП и ДБ", посочи Нинова. 

По думите й това, което се е случило днес, е потвърждение на думите им, че "те са се събрали в тази сглобка заради интереси, пари, лакомия и порция от властта".

"Конкретно днес ги препъна спорът им кой да застане във входа и изхода на енергетиката, кой да овладее паричните потоци там", допълни тя. 

Корнелия Нинова още веднъж подчерта, че БСП не са се регистрирали, защото това означава, че в петък ще има второ гласуване. „Прегласуването ще бъде утре. Даваме шанс на ГЕРБ и ДПС да влязат в зала и народът да разбере позицията им ясно", каза тя.