/ iStock/Getty Images
Те са на място веднага, когато колата ви се счупи и предлагат помощта си - но за съжаление са измамници. Така предупреждава Клубът на немските автомобилисти (ADAC) пътуващите с автомобили германци в определени страни в Европа, съобщава „Франкфуртер нойе прес“.

По специално клубът предупреждава пътуващите с автомобили в части от Източна Европа и на Балканите срещу фалшиви помощници при повреда. Измамниците често използват превозни средства в цветовете на клуба или с логото на ADAC, предупреждава изданието.

„Те вземат много пари от нищо неподозиращите почиващи за теглене на автомобила и ненужни сервизни услуги“, пише „Франкфуртер“. Освен в Унгария и Сърбия опитът на ADAC показва, че измамниците вече са по-активни и в България, Хърватия и Словения.

В Словакия, Литва и Полша също набират скорост. Автоклубът подчертава, че не управлява свой собствен пътен автопарк в чужбина. На договорните партньори също не е разрешено да рекламират с лога на ADAC - с едно изключение, а именно в Северна Италия.
БГНЕС