/ БГНЕС
С шест премиери, обновени зали и нов сайт Народният театър започва своя 116-ти сезон. Новото лице в трупата е Радина Кърджилова, а основен акцент е стремежът към освежаване на репертоара, каза неговият директор Мариус Донкин.

На камерната сцена още в края на този месец ще е премиерата на пиесата „Чудаци“ на Максим Горки с режисьор Красимир Спасов, разказа директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Народен театър
БГНЕС

"Следващото представление е на 13 и 14 октомври премиерата и е "Цветът на дълбоките води" от Поля Стоянова, това е режисьорски дебют на Бойка Велкова. Краят на октомври е премиерата на голяма сцена на "Калигула" с режисьор Диана Добрева. На 1, 2 и 3 декември ще бъде премиерата на "Танцът Делхи" с режисьор Галин Стоев.", обясни директорът.

Народният театър има идея да отвори два магазина за сувенири, а от днес е активиран новият му сайт.

"Всеки зрител, който при онлайн покупка на билетите си си избира на съответната скица място, този сайт му предоставя възможността да кликне и да влезе на това място и да види от каква позиция гледа салона. И по този начин той може да реши, че не му харесва това място, не се вижда достатъчно и да отиде на друго.", уточни Донкин.

Ремонт на стойност 1,5 млн. лв. е извършен в Народния театър преди началото на новия сезон. Подменени са столовете и златните орнаменти в салона на Голямата сцена, ремонтирани са и двете ВИП-ложи. Обновена е голяма част от техниката в театъра, ремонтирано е електрозахранването и складът за декори, който се намира под улица „Ив. Вазов“.