/ БТА
НАП е наложила запор на 13 имота на бизнесмена и идеолог на партия "Величие" Ивелин Михайлов, научи БНТ. Самият Михайлов отказа коментар.

От портала за електронни услуги на приходната агенция става ясно, че Михайлов е в списъка на длъжниците с неуредени публични задължения и дължи близо 309 хиляди лева.

От НАП официално заявиха, че цялата информация е на сайта на агенцията и в портала за електронни услуги и няма да коментират медийни публикации.

Основателят на „Величие” за проверките на НАП: Задълженията са декларирани, срещу нас има огромна кампания

Дружества, в които Михайлов е прекратил участието си, пък дължат над 340 хиляди лева. Според наши източници един от запорираните имоти е бивш пионерски лагер край Староселец.

Според местни хора Михайлов искал да изгради там селище за юрти и дори искал да откупи общински имот за паркинг на комплекса.

Преди седмица шефът на НАП Румен Спецов разпореди проверки на фирмите на Михайлов и хората, които стоят като лица зад партия "Величие".

Тогава Спецов уточни, че има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня