/ iStock/Getty Images
Почти с два милиарда лева повече ще бъде изпълнен планът на приходната агенция до края на годината, каза в Свищов Румен Спецов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, цитиран от БТА.

Той посочи, че се извършват преизчисления във връзка с инфлационните процеси, но планът на приходната агенция до края на годината ще бъде изпълнен, дори преизпълнен.

По думите му продължават действията по събираемостта на данъчните задължения на големите фирми и по разкриване на схемите за укриване на данъци. Той уточни, че към момента няма да посочи точни проценти и суми от събраните суми, след разкриването на схемите, но подчерта, че се следи всяка една сфера от икономическия бранш безкомпромисно.

Румен Спецов потвърди за заплаха от бизнесмен към семейството му

Изпълнителният директор на НАП участва в Международна научно-практическа конференция "Дигиталната трансформация в контрола и анализа - рискове и възможности". Научният форум е организиран от катедра "Контрол и анализ на стопанската дейност" при Стопанска академия "Димитър А. Ценов" по повод на 30 години от създаването на специалност "Стопански и финансов контрол" и 85-та годишнина на Свищовското висше училище.

Новите технологии, софтуерните решения са много важни за работата на НАП не само по отношение на разкриването, но и по отношение на обслужването, коментира Спецов.
БТА