На 6 февруари ясни критериите за евродепутати на СДС
На 6 февруари ясни критериите за евродепутати на СДС / netinfo

Национален съвет на СДС на 6 февруари ще определи критериите за евродепутати, до края на същия месец ще бъде съставена и листата с 18-те имена. Това каза на областно събрание в Плевен председателят на СДС Петър Стоянов.

На националния съвет ще присъства и Греам Брейди - министър по евроинтеграция на Великобритания в сянка, който ще участва в дебата за българските евродепутати и за тяхното участие в Европарламента, съобщи още Петър Стоянов. Той добави, че шансове за обща листа на десните вече няма.

“Имаме горчив опит от последните президентски избори и това е причината СДС да вземе решение да се яви самостоятелно на изборите за Европарламент. Според нас би било нелепо да се опитваме да правим коалиции между 10 или 15 партии, за да спорим кой да вземе първите две места”, обясни председателят на СДС.

Той обаче отправи апел към всички дясни центристки партии, които сами не могат да участват на тези избори, да помогнат на СДС със своите съвети, анализи и представители, които да влязат в листата. Петър Стоянов затвърди обявената преди Нова година политическа линия на съюза, че ще се борят за 2 или 3 места в Европарламента със самостоятелна листа и допълни, че СДС дава пълна свобода на местните структури по места да правят каквито коалиции намерят за най-добри и да печелят местните избори.

Той беше категоричен, че двете кампании за евродепутати и за местни избори трябва да се водят паралелно.