Обявен е за общодържавно издирване
Кутия с дарения бе открадната в Казанлък. В нея е имало събрани над 500 лева. Парите са за лечението на Зара Халачева, която страда от бъбречна недостатъчност.  Майка е на 15-годишно дете.

Кражбата е станала в центъра на града. Една от кутиите била поставена в заведение, чийто служители са възмутени от случилото се. Те, заедно със стотици казанлъчани, са съпричастни към кампанията, с която трябва да бъдат събрани пари за трансплантация в чужбина.

Задържаха мъже за кражба от кутия за дарения в храм

Кутията изчезнала в събота, след края на работния ден. „Тъкмо си тръгвах от работа. Крадецът беше в заведението. Хората тук го познават. Издебнал е подходящ момент - вижда се как се оглежда, взема кутията и си тръгва. Колегите са сигнализирали в полицията в момента, в който са разбрали за кражбата”, заяви е ефира на „Здравей, България” Кирил Димитров, служител в заведението.

Крадецът е разпознат като Карло - криминално проявен мъж. Лежал е в затвора и за убийство. От полицията заявиха, че той е установен, но все още не е задържан, защото се укрива. Обявен е за общодържавно издирване.
nova.bg