Мъж падна от втория етаж, бягал от майстори
Мъж падна от втория етаж, бягал от майстори / снимка: DarikNews.bg, архив

38-годишен мъж оцеля само с разкъсна рана на главата, след като се спусна по чаршаф и падна от втория етаж, бягайки от майстори, съобщи БГНЕС. Комичният инцидент се разиграл на ул. „Дъбравска” в Благоевград малко след полунощ.

Бригада майстори на софийска фирма от няколко дни монтирали ново кухненско обзавеждане в дома на Георги М. Снощи, след като работили до късно, а Георги пресушил с приятел бутилка ракия, майсторите му казали, че си тръгват. Почерпеният мъж обаче се запънал и им казал, че няма да ги пусне, защото им останало съвсем малко работа. За да е сигурен, че няма да си тръгнат, защото по негови думи вече им бил платил, Георги врътнал ключа на една от ремонтираните стаи. „Ще спите тук, но искам да си свършите работата”, отсякъл домакинът.

Майсторите обаче не се съгласили с постановената им от домакина мярка „домашен арест” и звъннали на полицията. Пияният Георги решил да бяга, както от майсторите, така и от полицията. На пияна глава, вместо да излезе през вратата, решил за по-сигурно да се спусне през терасата. Взел два чаршафа, завързал ги един за друг, застопорил горния им край на крилото на прозореца и започнал да се спуснал като алпинист.

Чаршафите обаче се развързали и Георги полетял от 4 метра. С линейка пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Благоевград. След направените му рентгенови снимки е установено, че беглецът от собствения си дом няма счупване на черепа, а само рана на тила.

След като изтрезнял, към 6.30 ч. тази сутрин Георги си тръгнал сам към дома, разказват лекари. Те разказаха, че пострадалият с охота разказвал за преживяното. „Само един метър ми оставаше, ама пусти плат, не издържа. „Ще кажа, че съм бил на дискотека и някой в навалицата ме е настъпил по обувките”, споделил благоевградчанинът.