/ DarikNews.bg
Мъж, обвинен за опит за убийство на майка си, остава в ареста, след като съдът не прие да измени мярката му за неотклонение в по-лека. Мъжът нападнал жената под въздействието на алкохол в началото на месеца.

Обвиняемият живеел с майка си в столичния квартал „Лозенец“. Той системно употребявал алкохол, под въздействието на който ставал агресивен.
 


Задържаха млад мъж за жестокото убийство на майка му в Русе

В деня на трагичния инцидент в началото на февруари той отново пил алкохол, след което взел самурайски меч от колекцията си с хладно оръжие и замахнал с него към майка си. Жената вдигнала ръце, за да се предпази и получила дълбоки рани.

Синът е бил наясно какво прави и е можел да ръководи действията си, въпреки алкохолната зависимост и факта, че когато нападнал майка си, бил пиян. Това показва съдебно-медицинската експертиза

Майка и син са открити мъртви в дома им в Хасково

Съдът е приел мотивите на прокурора, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като това не е първата му проява на агресия спрямо майка му.
 


Син преби майка си

Месец преди извършеното от него престъпление мъжът заплашил жената, отново със самурайски меч. Тогава тя успяла да се спаси, обръщайки се към полицията.